28.5 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΠυροβόλα Vulcano της Leonardo για τις νέες καναδικές φρεγάτες

Πυροβόλα Vulcano της Leonardo για τις νέες καναδικές φρεγάτες

Η ιταλική Leonardo κέρδισε το συμβόλαιο προμήθειας στη Lockheed Martin τεσσάρων ναυτικών πυροβόλων OTO 127/64 LW Vulcano, που θα εξοπλίσουν ισάριθμες καναδικές φρεγάτες πολλαπλού ρόλου. Στη συμφωνία, επίσης, περιλαμβάνεται και σύστημα αυτόματης διαχείρισης πυρομαχικών (AAHS) ως προαιρετική επιλογή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα τρία πρώτα συστήματα θα τοποθετηθούν απευθείας στα ισάριθμα πλοία, ενώ το τέταρτο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς από σταθερή πλατφόρμα στην ξηρά.

Τα Καναδικά Πολεμικά Επιφανείας (Canadian Surface Combatants – CSC) θα ναυπηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Irving Shipbuilding Inc. στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας. Το πρόγραμμα CSC σκοπεύει να αποδώσει 15 πολεμικά πλοία πολλαπλών αποστολών ως μέρος της ευρύτερης Εθνικής Ναυπηγικής Στρατηγικής, ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που στόχο έχει την ανανέωση ολόκληρου του καναδικού στόλου.

Ο Καναδάς επέλεξε την Type 26 έναντι συμβολαίου “μαμούθ” αξίας C$60 δισ.!

Ο στόλος των CSC θα κοστίσει 77,3 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναφορά.

Τα ναυπηγεία Irving Shipbuilding Inc. συνεργάζονται με την Lockheed Martin Canada για να τεθεί επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας, μια κοινοπραξία εταιρειών που περιλαμβάνει τις MDA, CAE, L3 Harris, Ultra, BAE και πολλούς άλλους προμηθευτές οι οποίοι θα εμπλακούν στον σχεδιασμό του πλοίου και θα ολοκληρώσουν τα υποσυστήματα του κέντρου διαχείρισης μάχης του CSC.

Περί του πυροβόλου OTO 127/64 LW Vulcano

Αποτελώντας ήδη την επιλογή έξι πολεμικών ναυτικών τα τελευταία δέκα χρόνια, το πυροβόλο OTO 127/64 LW Vulcano ενσωματώνει μια εξαιρετικά ευέλικτη αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει την εγκατάστασή του σε κάθε τύπο πλοίου.

Η τεχνολογία που ενσωματώνει και η πλήρης ψηφιοποίηση εξασφαλίζουν πως οι εργασίες των χειριστών θα έχουν συνεχή βοήθεια και υποστήριξη στις ενέργειές τους στη χρήση του συστήματος διαχείρισης μάχης (CMS) του πλοίου μέσω του υπολογισμού των πιθανών παραμέτρων βολής στην επιχειρησιακή σχεδίαση, όπως λέει η Leonardo.

Ιταλικά ναυτικά πυροβόλα Vulcano των 5″ για τις νέες Ισπανικές φρεγάτες F-110

Το σύστημα αυτό διασυνδέεται με τα πυρομαχικά των 127 mm του Vulcano, τόσο τα κατευθυνόμενα μεγάλου βεληνεκούς (GLR) όσο και τα βαλλιστικά εκτεταμένου βεληνεκούς (BER). Επιπρόσθετα, ο επικρουστήρας 4ΑΡ της Leonardo για συμβατικά πυρομαχικά λέγεται πως εξασφαλίζει υψηλή επιχειρησιακή ευελιξία καθώς διαθέτει δυνατότητα προγραμματισμού διαμόρφωσης για συγκεκριμένη αποστολή.

Το πυροβόλο OTO 127/64 LW Vulcano είναι ικανό να επιχειρεί με αποτελεσματικότητα ακόμα και με πλήρη απουσία πληρώματος χάρη στη διαμόρφωση AAHS, που εγγυάται την αυτόματη γέμιση του πυροβόλου επιλέγοντας μεταξύ τόσο των βλημάτων μακρού πλήγματος του Vulcano όσο και τα συμβατικά πυρομαχικά ταυτόχρονα.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Τριμαράν LCS Independence, υπάρχουν κι αυτά!

Ο όρος LCS ή Littoral Combat Ship ή Πλοίο Παράκτιων Επιχειρήσεων είναι μάλλον προκλητικός για την ελληνική κοινή γνώμη. Μετά τη "σκληρή" φρεγατιάδα το...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Amiral Ronarc’h: η πρώτη γαλλική FDI σε αγώνα δρόμου να «συρρικνώσει» τις καθυστερήσεις

Όπως χαρακτηριστικά έγραφε προ ημερών γνωστός γαλλικός ιστότοπος που ασχολείται με ναυτικά θέματα, υπήρξε «επιτέλους λευκός καπνός» για την πρώτη γαλλική FDI, την μελλοντική...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -