30.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟλοκληρώθηκε η ναυπήγηση του νέου αεροπλανοφόρου του Βασιλικού Ναυτικού HMS Prince of...

Ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση του νέου αεροπλανοφόρου του Βασιλικού Ναυτικού HMS Prince of Wales

Η ναυπήγηση του νέου αεροπλανοφόρου HMS Prince of Wales του Βασιλικού Ναυτικού – το “αδελφό” πλοίο του HMS Queen Elizabeth – είναι πλέον πλήρης, επιβεβαίωσε η Βρετανική κυβέρνηση.

HMS Queen Elizabeth and a Wildcat helicopter

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο της κλάσης Queen Elizabeth που κατασκευάστηκε για το Ναυτικό – ο αδελφός του Big Lizzie – που δεν είναι τόσο μικρός – θα ξεκινήσει δοκιμές στη θάλασσα αργότερα εντός του έτος, αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Stuart Andrew. Απαντώντας σε μια κοινοβουλευτική ερώτηση, ο κ. Andrew δήλωσε: “Το HMS Prince of Wales είναι δομικά ολοκληρωμένο και με τα τρέχοντα σχέδια θα ξεκινήσουν οι δοκιμές στη θάλασσα, στα τέλη του 2019.

Η ολοκλήρωση έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επικριθεί για το μειούμενο μέγεθος του στόλου του Βασιλικού Ναυτικού. Ο συρρικνούμενος σταθερά στόλος των 50 πλοίων είναι περίπου το ήμισυ του μεγέθους την εποχή που το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στον πόλεμο των Φώκλαντ το 1982 και οι εμπειρογνώμονες άμυνας εξέφρασαν ανησυχίες για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο καθίσταται εύκολος στόχος, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ιράν.

Βρετανικός Στρατός: περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να κλαις

Το HMS Prince of Wales είναι ένα από τα πιο ισχυρά πολεμικά πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο διάδρομός του έχει πλάτος 70 μέτρα και μήκος 280 μέτρων ενώ κατέχει αποθέματα 45 ημερών σε φαγητό. Ξεκινώντας με “ελάχιστο” πλήρωμα περίπου 700 ατόμων, θα μπορεί να ανεβεί σε περίπου 1.600 άτομα, με πλήρη αεροσκάφη ανεπτυγμένα. Μπορεί να φιλοξενήσει 36 αεροσκάφη F-35B και τέσσερα ελικόπτερα Merlin.

Το πλήρωμα HMS Prince of Wales θα έχει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο ευρύτερο φάσμα καθηκόντων σε όλο τον κόσμο, όπως: ανθρωπιστική βοήθεια, αποστολές διάσωσης, καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Με μια αναμενόμενη διάρκεια ζωής μέχρι 50 χρόνια, τα πλοία της κλάσης Queen Elizabeth θα είναι εξαιρετικά ευέλικτα και ισχυρά, ικανά να καλύψουν το ευρύτερο φάσμα των καθηκόντων σε όλο τον κόσμο.

Βασιλικό Ναυτικό: «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, “βλέπουμε τα πλοία αυτά ως ναυτικές πλατφόρμες, προσαρμόσιμες και ισχυρές, έτοιμες να εκτελέσουν χτυπήματα στον εχθρό, να επιβάλουν ζώνες απαγόρευσης πτήσης, να αναπτύξουν Πεζοναύτες, να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια και να δημιουργήσουν διεθνείς συνεργασίες. 

“Η δυνατότητα κάλυψης απόστασης 500 μιλίων την ημέρα – σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την εμβέλεια του F35 Lightning II – σημαίνει ότι τα αεροπλανοφόρα της κλάσης μπορούν να ανταποκριθούν σε “καταστάσεις” σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να κάνουν την πραγματική διαφορά σε ολόκληρο τον πλανήτη.”

Το πλήρωμά του HMS Prince of Wales έχει ήδη επιλεγεί και μια ομάδα εκπαιδεύτηκε ήδη στο HMS Raleigh στην Κορνουάλη νωρίτερα αυτό το έτος.

Με πληροφορίες από Plymouth Herald

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
x-m
x-m
4 years ago

Ψωμί τυρί δεν έχουν, ραπανάκια για την όρεξη. Θα το πουλήσουν , δεν αντέχουν δεύτερο.

jimeta
jimeta
4 years ago
Reply to  x-m

x-m,ενώ εσύ έχεις και ψωμί και και από όλα να κατατροπώσεις τους εχθρούς έτσι;

ShadowMan
ShadowMan
4 years ago
Reply to  jimeta

δεν μπορουμε να συζητάμε για τιποτα αλλο δηλαδή εκτός του να κλαιμε συνεχεια τη μοιρα μας ε?

x-m
x-m
4 years ago
Reply to  jimeta

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σχόλιο…..Το άρθρο μιλάει για το Η.Β. . Με ένοπλες δυνάμεις στην χειρότερη (αριθμητικά και όχι μόνο ) φάση της ιστορίας τους , ταπεινή μου γνώμη ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο είναι πολυτέλεια γι’αυτούς και τελικά θα αναγκαστούν να το πουλήσουν. Που “κολλάει” η χώρα μας εδώ; ❓ ❓

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ολλανδός διοικήτης της επιχείρησης Aspides: Ύμνοι για τη δράση της ΨΑΡΑ στην κατάρριψη drones

Το έγκυρο site για θέματα ναυτικού και άμυνας, Μarineschepen.nl έχει δηλώσεις του Ολλανδού Αρχιπλοιάρχου George Pastoor, ο οποίος έχει αυτή την περίοδο την διοίκηση...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Καθυστερημένη επισήμως ένα χρόνο η πρώτη γαλλική Belh@arra, πως επηρεάζονται οι ελληνικές;

Για το εάν ήταν καθυστερημένη στο πρόγραμμα παράδοσης της στο Γαλλικό Ναυτικό, η  φρεγάτα Amiral Ronarc‘h, η πρώτη Belh@rra ή FDI (Frégate de Défense et...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -