27.8 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑΠροσπάθειες να διασωθεί το πρόγραμμα ρωσικών φρεγατών

Προσπάθειες να διασωθεί το πρόγραμμα ρωσικών φρεγατών

Σειρά προτάσεων κατέθεσε το Ναυπηγείο Yantar (τμήμα του ρωσικού Συνεταιρισμού Ηνωμένων Ναυπηγοκατασκευαστών) στο υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις επιλογές ολοκλήρωσης του προγράμματος ναυτήγησης της φρεγάτας Project 11356 ‘Ναύαρχος Kornilov’. Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε την Παρασκευή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο διευθυντής των ναυπηγείων, Ilya Samarin.

Προτεραιότητα για τον Πούτιν το Ναυτικό, αλλά και ευσεβείς (ανεκπλήρωτοι) πόθοι

Το ρωσικό ναυπηγείο στο Καλίνινγκραντ σχεδίαζε να ναυπηγήσει έξι συνολικά φρεγάτες κλάσης Project 11356 για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Τα ναυπηγεία Yantar ναυπήγησαν και παρέδωσαν τρεις φρεγάτες της κλάσης στο Ρωσικό Ναυτικό ενώ τρεις ακόμα τρόπιδες κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν για να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Ατυχώς, η ρωσο-ουκρανική κρίση που ενέσκηψε στο μεταξύ εξαιτίας του ζητήματος της Κριμαίας διέκοψε την συνεργασία μεταξύ τους αφήνοντας τα πλοία κινητήρες.

Τα τρία κύτη καθελκύστηκαν τελικά αλλά αδυνατούσαν να παραδοθούν χωρίς τους ουκρανικής κατασκευής κινητήρες. Λίγο αργότερα, τα δύο από αυτά πουλήθηκαν στην Ινδία που ήρθε σε ιδιωτική συμφωνία με την Ουκρανία αγοράζοντας τους κινητήρες και συνεχίζοντας τη ναυπήγηση του 4ου και 5ου πλοίου σε ινδικά ναυπηγεία. Η μοίρα του 6ου και τελευταίου πλοίου παραμένει άγνωστη.

Ινδία: Αγοράζει ουκρανικούς κινητήρες για τις ρωσικές φρεγάτες της!

Όπως δήλωσε ο διευθυντής των Yantar, “έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να βρεθεί ιδιοκτήτης για το συγκεκριμένο πλοίο, είτε αυτός είναι πελάτης του εξωτερικού είτε το δικό μας ναυτικό κάτι που θα θέλαμε πάρα πολύ”. “το κύτος του πλοίου έχει ολοκληρωθεί. Αν επιλυθεί το πρόβλημα του κυρίως συγκροτήματος πρόωσης, θα καταστεί δυνατό να συνεχίσουμε τη ναυπήγηση περαιτέρω. Περιμένουμε, λοιπόν, την απόφαση του υπουργείου Αμύνης”, πρόσθεσε.

Η πρόταση των ναυπηγείων Yantar έρχεται λίγους μήνες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Αμύνης της Ρωσίας στα ναυπηγεία για να ενημερωθεί για το πρόγραμμα και την πορεία τους. Οι φρεγάτες κλάσης Project 11356 ‘Grigorovich’ (ή κλάση ‘Talwar’ για το ινδικό ναυτικό) είναι σύγχρονα πλοία εκτοπίσματος 4.000 τόνων (πλήρους), που φέρουν πυραύλους cruise τύπου Kalibr-NK που έχουν εμβέλεια 220 χλμ. με ταχύτητα 2,9 Mach.

Επίσκεψη στον Πόρο της ρωσικής φρεγάτας Admiral Essen

2 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gcp2spot
gcp2spot
3 years ago

Ας ρωτήσουν τους Τούρκους, και αυτοί κινητήρες ψάχνουν και για τα δικά τους και όχι μόνο πλοία. Υποτίθεται κάποιου είδους συμμαχία έχουν συμπράξει, ολόκληρους S-400 και ποιός γνωρίζει τι άλλο τους πουλήσαν και γείτονες χώρες είναι.

SAAB
SAAB
3 years ago

Σιγά μη δεν έχουνε οι Ρώσοι κινητήρες. Οι Ουκρανοί τους κάνουν τσαλίμια.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσες φρεγάτες Constellation θέλει το ΠN και κυρίως… που θα βρούμε τα λεφτά;

H υπόθεση των φρεγατών Constellation για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι σαφώς αυτή που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της άμυνας, λόγω μεγέθους...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Το Πολεμικό Ναυτικό αναζήτα το πιθανό κόστος των LCS, πριν πάει σε κορβέτες

Όπως έχουμε πει, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θέλει ως μια "ενδιάμεση λύση", πολύ ειδικά τις LCS Freedom 13, 15, 17 & 19 (όπως πρώτη...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -