20 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΞεκινά τις θαλάσσιες δοκιμές το νέο υπερσύγχρονο γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο "Suffren"

Ξεκινά τις θαλάσσιες δοκιμές το νέο υπερσύγχρονο γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο "Suffren"

To νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο επίθεσης του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού (Marine Nationale) πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική κατάδυση έξω από το λιμάνι, εγκαινιάζοντας έτσι τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές πριν την πιστοποίηση και παράδοση στη δύναμη του γαλλικού στόλου.
Το πρώτο της κλάσης “Barracuda”, το υποβρύχιο “Suffren” είχε πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές πλευστότητας εντός των χώρων του ναυπηγείου πριν μερικούς μήνες με επιτυχία, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για τις δοκιμές εν πλω. Η διαδικασία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάρτιο αλλά η κρίση και οι περιορισμοί στους χώρους του ναυπηγείου Naval Group μετέθεσαν το χρονοδιάγραμμα για τις 28 Απριλίου.

Καθέλκυση του γαλλικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κρούσης «Suffren»


Το “Suffren” παρουσιάστηκε επίσημα στις 12 Ιουλίου 2019 οπότε “καθελκύστηκε” συμβολικά σε μια ξηρή δεξαμενή, η οποία πλημμύρισε ελεγχόμενα τον Αύγουστο πιστοποιώντας τη στεγανότητα του κύτους. Τον Δεκέμβριο τέθηκε σε λειτουργία ο πυρηνικός αντιδραστήρας και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμές εν όρμω.

 
Οι πρώτες δοκιμές στατικής κατάδυσης πραγματοποιούνται τώρα στην περιοχή του Χερβούργου. Θα ακολουθήσουν κύκλοι δοκιμών βαθιάς κατάδυσης έξω από την Βρέστη για να ολοκληρωθούν με τις δοκιμές οπλικών συστημάτων στην Τουλών προς το τέλος Καλοκαιριού ή αργότερα. Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό υπολογίζει να παραλάβει το υποβρύχιο προς το τέλος του έτους.

Πρώτες δοκιμές πλευστότητας του γαλλικού υποβρυχίου νέας γενιάς SSN ‘Suffren’


Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Αμύνης οι δοκιμές του υποβρυχίου θα γίνουν υπό την εποπτεία της Γενικής Διευθύνσεως Εξοπλισμών (DGA) και με τη συμμετοχή αξιωματικών του σώματος υποβρυχίων του Ναυτικού, που θα έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο των δοκιμών και τεχνικών των ναυπηγείων Naval Group και της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και Εναλλακτικών Μορφών (CEA) ενώ το ίδιο το πλοίο θα παραμείνει ιδιοκτησία της Naval Group μέχρι την παράδοσή του στον στόλο. Οι δοκιμές θα περιλάβουν όλα τα επιμέρους συστήματα και υποσυστήματα του εξοπλισμού του και θα το φέρουν από τη θάλασσα της Μάγχης στον Ατλαντικό κι από εκεί στη Μεσόγειο.


Η ανακοίνωση κατέληγε πως όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας του πληρώματος και των τεχνικών και ειδικών κατά του Covid-19 έχουν ληφθεί στο ακέραιο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το προσωπικό.
Τα υποβρύχια κλάσης “Barracuda” θα αντικαταστήσουν την κλάση υποβρυχίων “Rubis” της Γαλλίας, με τα 6 υποβρύχια που θα ναυπηγηθούν συνολικά να φέρουν οπλισμό 20 συνολικά όπλων συν άλλων 4 εντός των τορπιλοσωλήνων. Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει πυραύλους cruise SCALP Naval βεληνεκούς 1,000 χλμ., τορπίλες F21 βεληνεκούς 50 χλμ., αντιπλοϊκούς πυραύλους SM39 Exocet βεληνεκούς 50 χλμ. και νάρκες FG29.

Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε τη ναυπηγική βιομηχανία στην Ευρώπη


Tα νέα υποβρύχια θα δανείζονται τεχνολογία από την κλάση υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων “Triomphant” και αναμένεται να έχουν εξαιρετικά χαμηλή ακουστική υπογραφή στα εχθρικά πλοία και μεγάλες ικανότητες εντοπισμού ξένων υποβρυχίων. Το εκτόπισμά τους είναι 4,700 τόνους σε ανάδυση / 5,300 τόνους σε κατάδυση, θα έχουν πλήρωμα 65 μελών και ενδιαιτήσεις για ομάδα δυτών/ειδικών δυνάμεων 15 ατόμων, το βάθος κατάδυσης ορίζεται τουλάχιστον στα 350 μέτρα και η αυτονομία τους στις 270 ημέρες.

Πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ανάγκη για νέα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό, γαλλικά, γερμανικά, σουηδικά, οτιδήποτε!

Η ιδέα για το σημερινό μας άρθρο προέκυψε μετά την είδηση πως η Ολλανδία θα αγοράσει νέα υποβρύχια από τη Γαλλία, από τη Naval...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -