35.9 C
Athens
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήCoronavirusΟργή Ταϊβάν με κινεζικές παραβιάσεις αεροσκαφών παρά τον κορωνοϊό

Οργή Ταϊβάν με κινεζικές παραβιάσεις αεροσκαφών παρά τον κορωνοϊό

Υψηλή είναι η δυσαρέσκεια στην Ταϊβάν καθώς τα κινεζικά πλοία παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα της χώρας ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν να βουίζουν πάνω από τα εδάφη της κι όλα αυτά τη στιγμή που και οι δύο χώρες πολεμούν μαζί το μέτωπο του κορωνοϊού.

Το μικρό ανεξάρτητο νησιωτικό κράτος έπρεπε να απογειώσει τα μαχητικά του για να παρακολουθήσει τις κινήσεις των κινεζικών που έπαιρναν μέρος σε γυμνάσια στην περιοχή σε μια προσπάθεια να δείξουν πως η πανδημία που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο δεν έχει επηρεάσει την κινεζική ένοπλη ισχύ. Η τακτική αυτή δεν εντυπωσίασε τους Ταϊβανέζους.

Σινο-Ταϊβανικές ναυμαχίες στα νερά των νήσων Kimmen

“Ενώ ο κόσμος δοκιμάζεται από την πανδημία του Covid-19, η Κίνα συνεχίζει αμείωτα τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν”, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, Τσάι Ινγκ Γουέν.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊβάν θα κάνουν το καθήκον τους είτε πρόκειται για την άμυνα της χώρας είτε για την αντιμετώπιση της διάδοσης μιας ασθένειας”, πρόσθεσε.


Η Κίνα αύξησε τη στρατιωτική δραστηριότητα προς την Ταϊβάν ήδη από το 2016 που η Τσάι εξελέγη πρόεδρος καθώς με δηλώσεις της αρνήθηκε την αρχή της μίας και ενιαίας Κίνας, που είναι η επίσημη θέση του Πεκίνου και θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της Κίνας.

Γιατί το νέο J-16D της Κίνας αλλάζει τα δεδομένα στη ναυτική ισορροπία στον Ειρηνικό

Η Ταϊπέι θεωρεί τις στοχευμένες αυτές κινεζικές ασκήσεις “Ξεκάθαρη πρόκληση και απειλή” και έχει απογειώσει σε απάντηση τα F-16 της. Η κινεζική δραστηριότητα επηρεάζει την πολιτική της Ταϊβάν, με πολλούς να καλούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κατάρριψη των κινεζικών μαχητικών. Η δραστηριότητα των κινεζικών αεροσκαφών, ένα από τα οποία πέρασε τη μέση γραμμή παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν τον Φεβρουάριο, προκάλεσαν μάλλον την επανεκλογή της Τσάι τον επόμενο μήνα λόγω της σκληρής γραμμής που ακολουθεί στις διμερείς σχέσεις.

Ως προς τον Covid-19, ενώ έχει σκοτώσει πάνω από 3,000 ανθρώπους στην Κίνα, στην Ταϊβάν έχει προσβάλει μόνο 235 άτομα και έχει σκοτώσει δύο. Η αντίδραση της Ταϊβάν στην πανδημία είναι υποδειγματική παρά το γεγονός ότι η χώρα παραμένε εκτός του συστήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με κινεζική ενέργεια.

Το σχέδιο εισβολής της Κίνας στη Ταϊβάν μέχρι το 2020

Πηγή

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sotbak
sotbak
4 years ago

συμβαίνουν και αλλού…..

x-m
x-m
4 years ago

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…… ❓ ❓ ❓

Kimon
Kimon
4 years ago

Τι μου θυμίζουν ; Τι μου θυμίζουν τα περιστατικά αυτά; Βρε άντε από εκει που βλέπεις παντού επαναλήψεις στην συμπεριφορά των κρατών σε σχέση με τα βιώματα από την χώρα σου!!!

VasiliosKaimakis
VasiliosKaimakis
4 years ago

“Η δραστηριότητα των κινεζικών αεροσκαφών, ένα από τα οποία πέρασε τη μέση γραμμή παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν τον Φεβρουάριο, προκάλεσαν μάλλον την επανεκλογή της Τσάι τον επόμενο μήνα λόγω της σκληρής γραμμής που ακολουθεί στις διμερείς σχέσεις.”Δηλαδή εκεί γίνεται 1 παραβίαση και το κάνουν θέμα; Εδώ αν γίνει μόνο 1 παραβίαση σε μια ημέρα χαιρόμαστε.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσο κοστίζει ένα νέο υποβρύχιο – η κρίσιμη ελληνική αγορά που καθυστερεί

Υψηλής επένδυσης είναι κάθε αγορά σύγχρονου συμβατικού υποβρυχίου, μεσαίου μεγέθους, και όσο περνάνε τα χρόνια, μάλλον θα γίνεται και ακριβότερη. Και αυτό αναζητούμε να...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

H έκπληξη του “Κίμωνα”

Πολλά έχουν γραφεί από χθες, μετά την αποτύπωση (από εναέρια άποψη) της πλώρης της  (μελλοντικής και υπό κατασκευή ακόμη) φρεγάτας "Κίμων", που δείχνει το...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -