27.8 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙType 31: 34 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον

Type 31: 34 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης

Η Babcock ανακοίνωσε ότι ήδη 34 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη φρεγάτα Type 31. Το κύρος του Βασιλικού Ναυτικού, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών υποψήφιων αγοραστών.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του προγράμματος, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ότι η κατασκευή των πλοίων είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η ενημέρωση παράλληλα διέψευσε προηγούμενους ισχυρισμούς ότι το κόστος των πλοίων έχει αυξηθεί.

Η Babcock συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να προωθήσει τις εξαγωγές της φρεγάτας, εκμεταλλευόμενοι ευκαιρίες ώστε να εκχωρήσουν την άδεια παραγωγής και τον σχεδιασμό σε ξένες χώρες που διαθέτουν ήδη αξιόλογο ναυπηγικό τομέα, είτε να κατασκευάσουν τα πλοία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αξιοποιώντας την επιπλέον ικανότητα και χωρητικότητα στη γραμμή παραγωγής της. Ενώ η εταιρεία κατασκευάζει πέντε φρεγάτες για το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό δεν εξαντλεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής, επιτρέποντας έτσι την κατασκευή επιπλέον πλοίων για ξένα ναυτικά.

Η φρεγάτα Type 31 βασίζεται στην υπάρχουσα κατηγορία πλοίων της Δανίας Iver Huitfeldt, τα οποία κατασκευάστηκαν για το Βασιλικό Ναυτικό της Δανίας μεταξύ 2008 και 2011. Για την Type 31, ο σχεδιασμός έχει επικαιροποιηθεί ώστε να πληροί νέους κανονισμούς και να ενσωματώνει χαρακτηριστικά που αναζητά το Royal Navy .

Σχολιάζοντας γιατί υποθέτουν ότι η Type 31 θα είναι μεγαλύτερη εξαγωγική επιτυχία από την Iver Huitfeldt, ο Howie είπε: “Μόλις το Βασιλικό Ναυτικό ανακοίνωσε την τιμή που επρόκειτο να πληρώσει για μια φρεγάτα, πλημμύρισαν αιτήματα. Νομίζω ότι είχαν περίπου 34 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από χώρες από όλο τον κόσμο που παρατήρησαν το γεγονός ότι το Βασιλικό Ναυτικό θα πληρώσει αυτό το χρηματικό ποσό για μια φρεγάτα…Και αυτό συμβαίνει επιπλέον λόγω αυτής της σφραγίδας έγκρισης από ένα ναυτικό, που δεν είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο σεβαστά λόγω της λειτουργίας του και της εκπαίδευσης του παρέχει στο προσωπικό του.

Η Babcock έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο ύψους £1,25 δισ. για την παράδοση πέντε φρεγατών, δηλαδή κόστος ανά μονάδα στα £250 εκατ (€ 277 εκατ). Υπήρξαν κάποιες αναφορές ότι το κόστος ανά σκάφος είχε διογκωθεί στα 400 εκατομμύρια λίρες, ωστόσο, η εταιρία δήλωσε ότι αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει το τελικό κόστος του Υπουργείου Άμυνας (MOD) και του Βασιλικού Ναυτικού και το κόστος του εξοπλισμού που επιλέγει η κυβέρνηση (GFE – Government-Furnished Equipment). Η τιμή ανά πλοίο που θα πληρωθεί στη Babcock δεν άλλαξε.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα, η Babcock στοχεύει να κατασκευάσει όσο το δυνατόν περισσότερα πλοία σε στεγασμένες εγκαταστάσεις ώστε να μετριάσει τις προκλήσεις παραγωγικότητας που δημιουργεί ο κακός καιρός. Είναι επίσης έτοιμη να κατασκευάσει τα πλοία χωρίς τη χρήση ικριωμάτων. Η εταιρεία στοχεύει να παραδώσει το νέο χώρο συναρμολόγησης των φρεγατών στο Rosyth προς παραγωγή το καλοκαίρι του 2021.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, η κατασκευή του πρώτου Type 31 θα ξεκινήσει το 2021 με το πλοίο πέντε να παραδίδεται το 2028. Δύο πλοία θα κατασκευάζονται ταυτόχρονα, με ένα νέο σκάφος να προστίθεται στη γραμμή παραγωγής μετά την παράδοση του προηγούμενου.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα και στο κόστος, η σύμβαση περιορίζει τις δυνατότητες του Βασιλικού Ναυτικού να κάνει αλλαγές στη σύμβαση ή στις προδιαγραφές των σκαφών ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες. Το Βασιλικό Ναυτικό είναι επίσης υπεύθυνο για να καταστήσει το πλοία επιχειρησιακά.

Παρά το γεγονός ότι το προσωπικό έπρεπε να εργαστεί από το σπίτι, η ανάπτυξη του σκάφους ήταν μέσα στο χρονοδιάγραμμα, με το 73% των υπεργολαβιών να έχουν ήδη δημοπρατηθεί, συμπεριλαμβανομένων των όπλων του πλοίου, των κύριων κινητήρων, των γεννητριών ντίζελ και του συστήματος μάχης.

Η Babcock περιέγραψε το Type 31 ως ‘pathfinder contract’ προσθέτοντας ότι θα παράσχει 1.250 άμεσες θέσεις εργασίας και επιπλέον 1.250 έμμεσες θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού των πλοίων.

7 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gunner
Gunner
3 years ago

Εμείς ενδιαφερόμαστε ή απαξιούμε;

vaggelis
vaggelis
3 years ago

οταν το βασιλειο φτιαχνει πλοια

Iomar
Iomar
3 years ago

Καλημέρα,

Πρώτη φορά σχολιάζω στο Naval Defence, και θα ξεκινήσω με παρατήρηση.

Πιστεύω ότι είναι τελείως λανθασμένη η πρακτική να δημοσιεύονται τα άρθρα πρώτα στην Πτήση, σχεδόν ολόκληρα, και στο κάτω μέρος τους να υπάρχει σύνδεσμος για το Naval Defence.

Δεν αντιλέγω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους ενημέρωση για την ανάρτηση νέων άρθρων εδώ, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι ο τίτλος μαζί με τον σύνδεσμο που θα οδηγεί στο καθαυτό άρθρο, άντε και κάποια φωτογραφία ως “προδόρπιο”.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το ενδιαφέρον για ανάγνωση του υπόλοιπου άρθρου, για να μην πω για τον σχολιασμό, είναι πολύ περιορισμένο έως και ανύπαρκτο.

NavalDefence
Admin
3 years ago
Reply to  Iomar

Να πούμε την αλήθεια, δεν ξέρουμε πως να το χειριστούμε. Μπορείτε να μας προτείνετε κάτι άλλο; θα το ακούσουμε με ενδιαφέρον!

Iomar
Iomar
3 years ago
Reply to  NavalDefence

Μα νομίζω ότι το έκανα ήδη!

“Δεν αντιλέγω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους ενημέρωση για την ανάρτηση νέων άρθρων εδώ, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι ο τίτλος μαζί με τον σύνδεσμο που θα οδηγεί στο καθαυτό άρθρο, άντε και κάποια φωτογραφία ως “προδόρπιο”.”

Με άλλα λόγια, εάν ανεβάζετε στην Πτήση μια ανάρτηση που να περιέχει μόνο ένα σύνδεσμο που θα οδηγεί στο Naval Defence ή, ακόμη καλύτερα, μια σύνοψη στην πλαϊνή κορδέλα στην ενότητα “Κύριο άρθρο” πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ειδοποίηση για να μπούμε να κοιτάξουμε-και να σχολιάσουμε ίσως-το καθαυτό άρθρο.

NavalDefence
Admin
3 years ago
Reply to  Iomar

Είναι λογική η σκέψη σας, αφήστε μας λίγο να το δούμε!

nigozs
nigozs
3 years ago
Reply to  NavalDefence

Αν μου επιτρέπετε, συμφωνώ με τον Iomar και επιπροσθετα, δεν ξέρω αν στην data base που έχετε μπορείτε σε άρθρα σαν και αυτά να διατηρείτε κοινά σχόλια μεταξύ Π&Δ και Naval Defence. Θα ήταν το τέλειο ωστε να μην χανονται σχόλια απο εδω και απο εκεί……

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσες φρεγάτες Constellation θέλει το ΠN και κυρίως… που θα βρούμε τα λεφτά;

H υπόθεση των φρεγατών Constellation για το Πολεμικό μας Ναυτικό είναι σαφώς αυτή που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της άμυνας, λόγω μεγέθους...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Το Πολεμικό Ναυτικό αναζήτα το πιθανό κόστος των LCS, πριν πάει σε κορβέτες

Όπως έχουμε πει, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θέλει ως μια "ενδιάμεση λύση", πολύ ειδικά τις LCS Freedom 13, 15, 17 & 19 (όπως πρώτη...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -