28.4 C
Athens
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑΜΥΝΑΑυτή είναι η πρόταση που παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Babcock στην...

Αυτή είναι η πρόταση που παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Babcock στην Ελλάδα

O David Lockwood, διευθύνων σύμβουλος της Babcock International, επισκέφτηκε την Αθήνα για σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της παρουσίασης της φρεγάτας Arrowhead 140 και της πρότασης για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών MEKO 200HN στο Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως η βρετανική εταιρεία ενημερώνει, το ανώτατο στέλεχός της συναντήθηκε με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας και εταιρείες. Στις συζητήσεις η βρετανική πλευρά παρουσίασε εκ νέου και σε λεπτομέρεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της προσφοράς της, η οποία αφορά την κατασκευή τεσσάρων φρεγατών, τον εκσυγχρονισμό των MEKO 200HN και τη λεγόμενη «Ενδιάμεση Λύση».

Οι Βρετανοί συνεχίζουν τις επαφές στην Ελλάδα για το πρόγραμμα φρεγατών του ΠΝ

Οι Βρετανοί δίνουν πολύ βάρος στο ότι το πλοίο έχει επιλεγεί από το Βασιλικό Ναυτικό και δεσμεύονται να στηρίξουν την ελληνική βιομηχανία για τη ναυπήγηση και τον εξοπλισμό των Arrowhead 140 στην Ελλάδα. Κάτι που θεωρούν ότι θα οδηγήσει στην αναζωογόνηση της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και εγκαταστάσεων, την περαιτέρω εξειδίκευση και αύξηση του εργατικού δυναμικού και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Γι’ αυτό τον σκοπό η Babcock συνεχίζει τις επαφές με ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο David Lockwood επισημαίνει:

«Η πρότασή μας παρέχει στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μια σύγχρονη, εξαιρετικά ικανή, διεθνούς κλάσης φρεγάτα σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης Ύδρα αλλά και την ευκαιρία για την αναζωογόνηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας με σημαντικά πολλαπλά οφέλη για την εφοδιαστική αλυσίδα και την πολεμική βιομηχανία στην Ελλάδα.

Οι Βρετανοί συνεχίζουν δυνατά στη “μάχη” των φρεγατών για το ΠΝ με πρόταση την ArrowHead 140 κι όχι την Type 31!

Η φρεγάτα Arrowhead 140 αποτελεί ένα δοκιμασμένο, αξιόπιστο και ευέλικτο πολεμικό πλοίο, έτοιμο προς ναυπήγηση στην Ελλάδα. Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα, η Arrowhead 140 παρέχει τη δυνατότητα στενότερων σχέσεων μεταξύ του πολεμικού ναυτικού διαφόρων χωρών, τη μέγιστη ασφάλεια ναυσιπλοΐας εξασφαλίζοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η πρότασή μας προς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρέχει στο πρόγραμμα και ευρωπαϊκή τεχνογνωσία και εμπειρία μέσω των ευρωπαϊκών εταιριών που συμμετέχουν. Οι συνεργάτες μας της Thales θα είναι υπεύθυνοι για το Σύστημα Διοίκησης Μάχης των φρεγατών Arrowhead 140 και θα συμμετέχουν επίσης στον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ 200 ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια των συστημάτων του υπάρχοντος δυναμικού και των Arrowhead 140.

ΑΠΟΨΗ: Τι σημαίνει η Arrowhead 140 για το ΠΝ, και τι σημαίνει η πρόθεση “μίσθωσης” Type 23; Μια πρώτη απόπειρα “μετάφρασης” του βρετανικού “χτυπήματος

Θα ήταν τιμή μας να συνεργαστούμε με την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για την υλοποίηση αυτών το προγραμμάτων μεγάλης στρατηγικής σημασίας, αξιοποιώντας τον πλούτο των αμυντικών δυνατοτήτων της Ελλάδας και συμβάλλοντας άμεσα και ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξή της».

Η Arrowhead 140 επιλέχθηκε σαν Type 31 από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας το 2019 και προέρχεται από την κλάση Iver Huitfeldt του Βασιλικού Ναυτικού της Δανίας. Περισσότερα για την Arrowhead 140 και το σκεπτικό της βρετανικής πλευράς μπορείτε να βρείτε στο τεύχος της «Πτήση» που κυκλοφορεί, όπου φιλοξενείται συνέντευξη του VP Business Development-Marine, της Babcock, Jonathon Walton.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sotbak
sotbak
2 years ago

αναμφιβόλως μία από τις αξιολογότερες 3 προτάσεις

Defender of faith
Defender of faith
2 years ago

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσφέρεται με 32-shell Mk.41, NS200, RAM, 76mm Strales, 40/L70 Bofors & 2 FCR(STIR?). Έχει κανείς κάποια πληροφορία για το hull & towed sonar? Τορπίλες?

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το ΠΝ αντιμέτωπο παλαιότερων επιλογών: οι πλώρες δεν επαρκούν, θα “λιώσουμε” τις Kortenaer!

Η σελίδα μας και το περιοδικό έχουν γράψει πολλές φορές για το πρόβλημα, και αυτή τη φορά μπορούμε να γράψουμε πως πλέον έχει αρχίσει...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Πολεμικό Ναυτικό: “Ηλεκτρικές” οι κορβέτες FCx-30, ολοκληρωμένες οι Gowind, τι γίνεται με τις ΜΕΚΟ

Το πρόγραμμα των κορβετών έχει πλέον πάρει αναβολή για μετά τις εκλογές, άλλωστε, με την προκήρυξη τους δεν γίνονται συμβάσεις, ούτε θα ήταν σωστό...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -