30 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ ΚΑΝΑΡΗΣ πλήρως επιχειρησιακός μέχρι το τέλος του μήνα

Ο ΚΑΝΑΡΗΣ πλήρως επιχειρησιακός μέχρι το τέλος του μήνα

Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ (F464), που είχε εμπλακεί σε μείζον ατύχημα έξω από την Σαλαμίνα στις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους, θα επανέλθη πλήρως επιχειρησιακή στην δύναμη φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, και γίνονται δοκιμές πριν την οριστική απόδοση του πλοίου στο ΓΕΝ. Για την επιτυχία του ΠΝ είχαμε γράψει από τον Γενάρη.

ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ θα επιστρέψει 100% επιχειρησιακή, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των στελεχών του ΠΝ

Η φρεγάτα επισκευάστηκε με πολλή δουλειά, επαγγελματισμό, γνώση και δημιουργική φαντασία των Στελεχών του ΠΝ αλλά και των Ναυπηγείων, που κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να επαναφέρουν σε λειτουργία ένα πλοίο που κανονικά, σε άλλα ναυτικά, θα είχε πάρει τον δρόμο για τα διαλυτήρια.

Το Πολεμικό Ναυτικό κινήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Πήρε τον θόλο από την ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ που έχει αποσυρθεί, διέσωσε τα κομμάτια που μπορούσε από το σόναρ του ΚΑΝΑΡΗ, αξιοποίησε τα διαθέσιμα αποθέματα ανταλλακτικών, ενώ κρίσιμα κομμάτια, για ένα σύστημα που έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και δεκαετίες πραγματικά το ΠΝ και τα στελέχη του έκαναν “μαγικά” για να τα βρουν, και τα βρήκαν. Ο θόλος αφαιρέθηκε χειρουργικά από τη ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, μπήκε στον ΚΑΝΑΡΗ σε μια επέμβαση που ακούγεται εύκολη, αλλά δεν είναι. Κι εδώ έβαλαν το χέρι τους και τα Ναυπηγεία, που απέδειξαν την αξία και την γνώση που έχει συσσωρεύσει η ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για το περιστατικό με τη Φ/Γ Κανάρης και βίντεο από το σημείο

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δικαιώνει τις επιλογές του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς με πολύ μικρό κόστος, διόρθωσε μια μεγάλη ζημιά σε κύρια μονάδα του Στόλου, και επανέφερε την τελευταία στο δυναμικό της Διοίκησης Φρεγατών. Το σημαντικό είναι πως το σόναρ λειτουργεί εξαιρετικά, και ο ΚΑΝΑΡΗΣ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες όμοιες μονάδες.

Πληροφορίες για προσάραξη της φρεγάτας «Κανάρης» στη νησίδα Αταλάντη

Μπορεί να ακούγονται “διθυραμβικά” τα σχόλιά μας, αλλά όσοι έχουν δει την κατάσταση του θόλου εκπλήσσονται από το αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, πως το επίπεδο του επαγγελματισμού του ΠΝ είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα, καθώς δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το πως κατάφεραν να επαναφέρουν το πλοίο στην αρχική του κατάσταση. Υπενθυμίζουμε πως κάποιοι σκεφτόντουσαν την συνολική απόσυρση του πλοίου, ή την αφαίρεση του θόλου και μετατροπή του ΚΑΝΑΡΗ σε υπερμεγέθη … πυραυλάκατο. Το ΠΝ δεν “τσίμπησε” και έκανε αυτό που έπρεπε, και ΜΠΡΑΒΟ του.

ΠΝ: Οι μη εκσυγχρονισμένες Kortenaer ΔΕΝ αποσύρονται μέχρι νεωτέρας

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
G-164g ag-cat
G-164g ag-cat
6 years ago

“Η φρεγάτα επισκευάστηκε με πολλή δουλειά, επαγγελματισμό, γνώση και δημιουργική φαντασία των Στελεχών του ΠΝ αλλά και των Ναυπηγείων”

Δεν συμβιβάζεται ο επαγγελματισμός με τη δημιουργική φαντασία δεδομένου ότι μιλάμε για το ΠΝ και τα ελληνικά ναυπηγεία και όχι για τίποτε ΜΜC και US NAVY.

Νικολάκη Εφέντης
Νικολάκη Εφέντης
6 years ago

Επειδή όμως θέλουμε δεν θέλουμε με τις “S” θα πορευτούμε για πολλά χρόνια ακόμα ας γίνει αίτημα αγοράς στη Χιλή από τώρα για τις 2 “L”…

Manolis
Manolis
6 years ago

Τι θα ελεγες για 2 Cassard?

darede
darede
6 years ago
Reply to  Manolis

Τα cassard πάνε για σκραπ, σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν, Μακρια απο εμάς

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
6 years ago

Επειδή δεν υπάρχουν λεφτά αν προτίθεσαι να τις πληρώσεις από την τσέπη σου τότε να το κάνουμε το αίτημα στην Χιλή.

ΑΧΕΡΩΝ
ΑΧΕΡΩΝ
6 years ago

Εννοείς ότι δέν υπάρχουν λεφτά για την άμυνα,προφανώς.
Διότι για τις ιερές αγελάδες και τα μανάρια του συστήματος,φαίνεται ότι υπάρχουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
6 years ago
Reply to  ΑΧΕΡΩΝ

Για πόσο κόσμο αναφέρεσαι και για τι ποσά ??

darede
darede
6 years ago

Όντως η απόσυρση των 3 μη εκσυγχρονισμένων φραγατών και η είσοδος των 2 «L» θα έδινε άμεσα μεγάλη βοήθεια στο Π.Ν

Tango Alpha
Tango Alpha
6 years ago

“το επίπεδο του επαγγελματισμού του ΠΝ είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα” Στον επαγγελματισμό περιλαμβάνεται κι αυτός του πληρώματος στη γέφυρα που αποδείχθηκαν χειρότεροι από μπάρμπα που παρκάρει έχοντας πάρει το δίπλωμα νύκτα.
Κι ας μη ξεχνάμε εξαιρετικός κυβερνήτης είναι αυτός που φροντίζει να μη χρησιμοποιήσει τις εξαιρετικές ικανότητές του.

Αλήθεια το πλήρωμα αποστρατεύθηκε ή απολαμβάνει ακόμα το μισθό τους;

Manolis
Manolis
6 years ago
Reply to  Tango Alpha

Δεν μας εχουν πει τι εφταιξε και ουτε προκειται.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
6 years ago
Reply to  Manolis

Aνθρώπινο λάθος.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Γιατί 2 ελληνικά υποβρύχια δεν έδρασαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Θλιβερή μέρα και σήμερα, ανάμνησης του 1ου «Αττίλα», δηλαδή της πρώτης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Φάση που ολοκληρώθηκε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -