35.9 C
Athens
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΠρώτη επιτυχημένη προσνήωση του ινδικού ελικοπτέρου Dhruv Mk III MR σε πλοίο...

Πρώτη επιτυχημένη προσνήωση του ινδικού ελικοπτέρου Dhruv Mk III MR σε πλοίο της ακτοφυλακής

Φωτογραφίες που δημοσίευσε η ινδική αεροπορική βιομηχανία HAL (Hindustan Aeronautics Limited) δείχνουν το εγχώριας ανάπτυξης ελικόπτερο HAL Dhruv MK III MR να επιχειρεί από το ελικοδρόμιο του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης της ινδικής ακτοφυλακής ICGS ‘Sujay Samarth’. Το περιπολικό πλοίο έχει επίσης ναυπηγηθεί εγχωρίως, από τα ναυπηγεία Goa Shipyard Limited και είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει δύο ελαφρά δικινητήρια ελικόπτερα και πέντε ταχύπλοα σκάφη περιλαμβανομένων δύο διασωστικών Palfinger. Στο οπίσθιο τμήμα του πλοίου υπάρχει ελικοδρόμιο και υπόστεγο για τη φιλοξενία ενός ελικοπτέρου.

Το πλοίο, που πρόσφατα ολοκλήρωσε τις δοκιμές εν πλω ανοιχτά των ακτών του Chennai, πραγματοποίησε πρόσφατα δοκιμές επιχειρήσεων με το οργανικό του ελικόπτερο, που περιλάμβαναν ταχύ ανεφοδιασμό με καύσιμα με τους κινητήρες εν λειτουργία στο κατάστρωμα. Το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με τους κινητήρες Shakti, ουσιαστικά γαλλικοί κινητήρες Ardiden 1H1 που κατασκευάζονται κατόπιν αδείας στην Ινδία, καθώς και προηγμένο glass cockpit. Η HAL παρέδωσε πρόσφατα τα πρώτα ελαφρά ελικόπτερα Dhruv Mk III MR στην Ινδική Ακτοφυλακή στο πλαίσιο συμβοαλίου για 16 ελικόπτερα.

“Οι δοκιμές απέδειξαν την ικανότητα του ALH Dhruv να πραγματοποιήσει κανονικές επιχειρήσεις ορμώμενο από πλοία σε μακροχρόνιες αποστολές. Μεραξύ των σενάριων που εκτελέστηκαν ήταν παρακολούθηση, έρευνα και διάσωση, αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης σε σενάριο κηλίδας πετρελαίου κλπ. Επιτυχώς δοκιμάστηκαν λειτουργίες όπως αναδίπλωση των στροφείων, στοίβαξη, το ελικόπτερο είναι τώρα έτοιμο να αναπτυχθεί σε κανονικές επιχειρήσεις”, δήλωσε ο κ. R. Madhavan, υψηλόβαθμο στέλεχος της HAL.

Το ελικόπτερο Dhruv Mk III MR είναι εφοδιασμένο με τον πιο προηγμένο εξοπλισμό παρακολούθησης για να μπορεί να εντοπίζει και να αναγνωρίζει πλοία και ακάτους σε αποστάσεις μέχρι και 120 ναυτικά μίλια ώστε να επιτρέψει στην Ινδική Ακτοφυλακή να επιτηρεί τις θαλάσσιες εκτάσεις της χώρας. Αν προσθέσουν σε αυτό και τους ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες που μπορούν να μεταδώσουν εικόνα για την εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση ακόμα και των μικρότερων σκαφών σε αποστάσεις μέχρι και 30 ναυτικά μίλια, το ALH Dhruv αποτελεί έναν πολλαπλασιαστή ισχύος για την ακτοφυλακή της Ινδίας σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

India R-Day Parade: Ινδική επίδειξη Υπερδύναμης

Το πρόγραμμα Προηγμένου Ελαφρού Ελικοπέτερου (Advanced Light Helicopter – ALH), η ανάπτυξη ενός ελαφρού ελικοπτέρου πολλαπλών αποστολών για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας και τις δημόσιες υπηρεσίες, εκκίνησε το 1979. Το πρώτο πρωτότυπο πέταξε το 1992 και η εισαγωγή του πρώτου ελικοπτέρου παραγωγής έγινε το 2002. Πετώντας αρχικά με γαλλικούς κινητήρες Turbomeca TM333-2B2 το ελικόπτερο ενσωματώνει όλο και περισσότερα και πιο προηγμένα συστήματα ινδικής ανάπτυξης διευρύνοντας το φάσμα των αποστολών του και τις ικανότητές του. Πάνω από 300 ελικόπτερα έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και η ανάπτυξή του συνεχίζεται.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πόσο κοστίζει ένα νέο υποβρύχιο – η κρίσιμη ελληνική αγορά που καθυστερεί

Υψηλής επένδυσης είναι κάθε αγορά σύγχρονου συμβατικού υποβρυχίου, μεσαίου μεγέθους, και όσο περνάνε τα χρόνια, μάλλον θα γίνεται και ακριβότερη. Και αυτό αναζητούμε να...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

H έκπληξη του “Κίμωνα”

Πολλά έχουν γραφεί από χθες, μετά την αποτύπωση (από εναέρια άποψη) της πλώρης της  (μελλοντικής και υπό κατασκευή ακόμη) φρεγάτας "Κίμων", που δείχνει το...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -