33 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑκυρώνει η Ινδονησία τα κορεατικά υποβρύχια για τουρκικά T-214;

Ακυρώνει η Ινδονησία τα κορεατικά υποβρύχια για τουρκικά T-214;

Μια ενδιαφέρουσα στροφή παίρνει το πρόγραμμα προμήθειας υποβρυχίων της Ινδονησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Αμύνης της χώρας, η ηγεσία του Ναυτικού σκέφτεται να ακυρώσει την ήδη υπογεγραμμένη συμφωνία με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) της Νοτίου Κορέας για τρία υποβρύχια κλάσης Type 209/1400 που υπεγράφη πριν έναν ακριβώς χρόνο υπέρ πιθανώς ενός συμβολαίου τουρκικής ναυπήγησης Τype 214.

Ένα καινούριο υποβρύχιο κλάσης Nagapasa (Type 209) για την Ινδονησία

To πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας διαθέτει δύο υποβρύχια Type 209/1300 και μεταξύ 2004 και 2009 τα υποβρύχια αυτά αναβαθμίστηκαν στην Ν. Κορέα που έχουν εμπειρία ναυπήγησης τέτοιων υποβρυχίων έχοντας ναυπηγήσει υποβρύχια του τύπου για το Ναυτικό της Σεούλ. Το 2011, η Ινδονησία παρήγγειλε 3 υποβρύχια Type 209/1400 από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία έναντι συμβολαίου 900 εκατομμυρίων με το τελευταίο να καθελκύζεται τον περασμένο Απρίλιο. Τότε ανακοινώθηκε η επέκταση της παραγγελίας κατά 3 υποβρύχια ακόμα έναντι 1 δισεκατομμυρίου.

Οικονομικές δυσκολίες και η αδυναμία να “τρέξουν” τόσα εξοπλιστικά προγράμματα ταυτόχρονα, κάνουν την κυβέρνηση της Ινδονησίας να αναθεωρήσει κάποιες αποφάσεις της προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη πίστωση. Μεταξύ αυτών προτείνεται η αναβολή ή ακόμα και ακύρωση της τελευταίας παραγγελίας προς τα κορεατικά ναυπηγεία με τα τουρκικά υποβρύχια να αποτελούν ένα πιθανό και ενδεχομένως πιο προηγμένο έκδοχο εναλλακτικής λύσης. Ας σημειωθεί πως τα τουρκικά ναυπηγεία του Gölcük είχαν λάβει μέρος με το Type 214 αλλά έχασαν από την νοτιοκορεατική κλάση Chang Bogo.

Η Τουρκία “κατεβάζει” υποβρύχια 209 και 214 στον διαγωνισμό της Ινδονησίας

Αν η επιχείρηση πετύχει δεν θα είναι η πρώτη προσπάθεια διείσδυσης των τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών στην μουσουλμανική χώρα. Ήδη, μεταξύ Τουρκίας και Ινδονησίας υπάρχουν αρκετά προγράμματα αμυντικής ανάπτυξης και προμηθειών μεταξύ των οποίων το τουρκο-ινδονησιακής ανάπτυξης ελαφρύ άρμα μάχης Harimau (“τίγρης”) που προέρχεται από το σχέδιο του τουρκικού ΤΟΜΑ Kaplan.

IDEF 2017, συνεργασία Τουρκίας-Γερμανίας για Υ/Β 214 στην Ινδονησία

Πηγή

17 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tarkan1
Tarkan1
4 years ago

Agosta 90B produced by DCNS Shipyard lost bid against Turkish companies. First upgrade is about to finish.
We can get T-214 since It will use mostly Turkish sub-systems comes cheaper and more importantly more advanced than German one.
Of course with huge jealousy you will say Turkish sub-sytems is inferior. Look at Smart-S radars Now Thales buy radar transmitters/receivers the most important parts of the radar from Aselsan.

https://thediplomat.com/2019/10/turkish-modernization-of-pakistans-agosta-90b-submarines-continues/
https://www.defenseworld.net/news/24433/Turkish_STM_to_Enhance_Capabilities_of_Pakistan_s_Agosta_90B_Submarines#.XorlTlwzY2w
https://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2019/december/7809-pakistan-s-first-upgraded-agosta-90b-submarine-to-start-sea-trials.html

George_K
George_K
4 years ago
Reply to  Tarkan1

Καλώς τον, που είστε ρε παιδιά? Σας χάσαμε… Σας έχει επιβάλει ο σουλτάνος και διαδικτυακή καραντίνα?

Με απλά λόγια, έχετε καβαλήσει το καλάμι…
Για τις δικές σας ανάγκες καλά κάνετε και φτιάχνετε ότι φτιάχνετε. Το να λες οτι τα τουρκικά προϊόντα είναι φθηνότερα και καλύτερα από τα αντίστοιχα γερμανικά ή οποιανού άλλου θέλεις, δείχνει και το μέγεθος της άγνοιας αλλά και της μεγαλομανίας που σας έχει μπολιάσει ο σουλτάνος σας.
Σημερινή ισοτιμία δολαρίου τουρκικής λίρας 6,77 και ανεβαίνει !!!
Πότε θα δούμε το πρώτο επιχειρησιακό Τ214?

My_name_is_Nobody
My_name_is_Nobody
4 years ago
Reply to  Tarkan1

comment image

nigozs
nigozs
4 years ago
Reply to  Tarkan1

Even though I do not understand your points here, Intracom defence systems are manufacturing lots of important parts for several Companies around the world.
That doesn’t mean anything.
Potentiality and trust is the key.
By trying to make business with other Muslim countries that doesn’t bring you by the edge of technology or effectiveness.

Chris
Chris
4 years ago
Reply to  Tarkan1

– Πως λέγεται το υποβρύχιο στα τούρκικα;
– Μπαμπές βαπόρ.

kK19641970
kK19641970
4 years ago
Reply to  Chris

Κατά περίπτωση και μπουρμπουληθρ βαπόρ.

SAAB
SAAB
4 years ago

Οι ισλαμικές χώρες, η μία μετά την άλλη, αρχίζουν σιγά σιγά και αλληλοϋποστηρίζονται. Όταν θα ξεκαθαρίσουν οι μεταξύ τους λογαριασμοί θα γίνει και οφθαλμοφανές μέσω των ενεργειών τους. Η Τουρκία σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μία πρώτης τάξεως εξαγωγική πολεμική βιομηχανία για όλες τις ισλαμικές χώρες. Εμείς τι θα έχουμε αντιπαρατάξει;
– ΕΕ;
– ΝΑΤΟ;
– Συδικαλιστικά δικαιώματα;
– Εθνικούς ευεργέτες με αφορολόγητο ή μηδαμινό καθεστώς φορολόγησης εντός της χώρας;
– Με το ζόρι αμυντική βιομηχανία; Τα ναυπηγεία της χώρας ως επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για ναυπηγήσεις πολεμικών πλοίων. Δεν υπάρχει ούτε ένα ναυπηγείο που στις κατασκευές του να έχει κατασκευή πολεμικών πλοίων. Με το ζόρι κάτι κατασκευάζουμε με κρατικά κονδύλια και μετά αδιαφορία στο να αναπτύξουν την σχεδίαση που κατασκεύασαν. Πεταμένα λεφτά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εμπορική ναυτιλία. Σχεδίασε μία εταιρεία μελετών τις ΑΛΣ και δεν βρέθηκε ούτε ένα ναυπηγείο να τις υιοθετήσει ως προϊόν κατασκευής για να “χτυπήσει” την αγορά ως ιδιώτης με τις όποιες συμφωνίες και ως στόχο τον ελληνικό κρατικό κορβανά.
– Κράτος κακοπληρωτή, τζαμπατζή, εώς καθόλου πληρωτή; Ίσως να είναι μία από τις αιτίες μη δημιουργίας ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας. Οι σοβαροί Έλληνες επιχειρηματίες δεν θέλουν συναλλαγές με το δημόσιο.
– Κράτος νοοτροπίας σουλτάνου; Ίσως γι’ αυτό οι κρατούντες να δέχονται μουσουλμάνους να εποικίσουν την χώρα. Ταιριάζουν περισσότερο στον τρόπο διοίκησης που θέλουν να εφαρμόσουν. Η λογική του “με τον παρά μου κλπ” πιάνει τόπο μόνο σε υφιστάμενους (εντός του ιδίου κράτους προμηθευτές) μουσουλμανικής νοοτροπίας. Σε σοβαρούς προμηθευτές τρως άκυρο, ότι πληρώνεις παίρνεις και τέλος. Καθαρές σχέσεις. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και όχι το αντίθετο.
– Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας; Εδώ γελάμε. Έχουμε ευθεία εδρέωση της γραφειοκρατίας μέσω του εκσυγχρονισμού των μέσων διεκπεραίωσής της.
– Χρηματοδοτικά εργαλεία για να μας προτιμήσουν οι άλλοι ως προμηθευτές; Όταν θα μπούμε στην διαδικασία εμείς να παρέχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για να μας προτιμήσουν, τότε ίσως και να καταλάβουμε το πόσο αναξιοπρεπείς είμαστε.
– Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στην επερχόμενη ισλαμική αλληλεγγύη; Εδώ γελάνε. Γερμανία και Ιταλία έχουν κτίσει την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας για να μην επενδύσουν σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος και αναπτυχθεί περισσότερο από αυτούς.

Οι παθογένειες στον οικονομικοστρατηγικό χώρο που συμμετέχουμε είναι έντονες, όχι μόνο μεταξύ των κρατών αλλά και εντός των κρατών και διαβάλουν εκ των έσω την όποια προσπάθεια. Εάν δεν ξεπεραστούν όλα αυτά, θα παρακαλάμε όλοι να αντέξει το Ισραήλ μόνο του και εμείς να σερνόμαστε πίσω από την Τουρκία.

blackpeteg
blackpeteg
4 years ago

Αυτό να είναι ένα μάθημα για τους πολιτικούς μας που διαπραγματεύονται τα διάφορα προγράμματα. Οι Τούρκοι σήμερα κερδίζουν εξαγωγικά ναυπηγικά προγράμματα από το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ρίσκο, χρήματα και την εμπειρία του δικού μας Π.Ν!
Δεν θα μπορούσαμε εμείς να έχουμε κλείσει αυτό τον ρόλο π.χ ως αντιστάθμισμα για το ρίσκο που πήραμε με ένα νέο τύπο Υ/Β που διορθώσαμε; Σήμερα θα είχαμε Χ αριθμό υποβρυχίων για το ΠΝ και πακέτο Ψ υ/β για τα Ναυπηγεία μας!
Αυτό εάν είχαμε διαπραγματευτές, και όχι πολιτικούς που ενδιαφέρονται περισσότερο για δημόσιες σχέσεις με Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την καριέρα τους. Θλιβερό αλλά αληθινό.

Xristoforos
Xristoforos
4 years ago
Reply to  blackpeteg

Είναι ακριβώς όπως το λες, ίσως και χειρότερο.
Άντε και με τα υποβρύχια η Γερμανία υποστηρίζει Τουρκία, σε όλα τα υπόλοιπα εξοπλιστικά που είναι η διαπραγμάτευση με το βλέμμα στο μέλλον?

Tango.Alpha
Tango.Alpha
4 years ago
Reply to  Xristoforos

Ποιος ακριβώς θα έδινε τη διαταγή ώστε στη διαπραγμάτευση να ζητήσουμε και δικαιώματα για το R&D (έρευνα και εξέλιξη που πληρώσαμε) και σε ποιους νομικούς ή αξιωματικούς. Οπως έχει παραδεχθεί διπλωμάτης που μιλάγαμε μια φορά πολιτικοί και διπλωμάτες ή νομική υπηρεσία είναι ένας φαύλος κύκλος όπου το χαμηλό επίπεδο δεν επιτρέπει υψηλές προσδοκίες από καμία πλευρά.

Xristoforos
Xristoforos
4 years ago
Reply to  Tango.Alpha

Καταρχήν είναι πολιτικό ζήτημα. Όχι κομματικό μη παρεξηγηθώ.
Ως καλό παράδειγμα:
Όπως στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης….

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kyriakos-pierrakakis-koronoios-psifiako-kratos

….. για παράδειγμα, συγκεντρώθηκε έγκαιρα η κατάλληλα καταρτισμένη ομάδα τεχνοκρατών.
Αντίστοιχα, μαζί με αξιωματικούς, γνώστες των πραγμάτων, μάχιμους νομικούς της αγοράς, και διπλωμάτες (- δεν ξέρω με τι κίνητρα και εμπειρία) , να βλέπαμε τουλάχιστον για μια φορά, ένα αποτέλεσμα που να τρίβαμε τα μάτια μας..

x-m
x-m
4 years ago
Reply to  blackpeteg

Για να είμαστε ακριβείς οι πολιτικοί μας ενδιαφέρονταν -κυριολεκτικά- για την τσέπη τους και μόνο.

Tarkan1
Tarkan1
4 years ago

Meanwhile doesnt matter with corona or without corona important greek defence industry ??? cannot produce simple systems

Fresh KGK = winged guided kit Range: 110km
https://twitter.com/Defence_Turk/status/1247145113593274368

x-m
x-m
4 years ago
Reply to  Tarkan1
Chris
Chris
4 years ago
Reply to  Tarkan1

Meanwhile Erdogan is selling the Turkish economy to China for some coin. Desperate times desperate measures. 5 billion dollars is a lot of money. It should buy you some time to save the collapsing lira. You want to take bets how many days before you declare bankruptcy? I say around 10.

https://ahvalnews.com/tr/ekonomi/cin-gozunu-kelepir-turk-sirketlerine-dikti-5-milyar-dolarlik-anlasma

x-m
x-m
4 years ago

Δεν είναι κάπως περίεργο το ότι ενώ έχει προβλήματα χρηματοδότησης η Ινδονησία θα απευθυνθεί στην τουρκία; Γιατί; Απο εκεί θα βρει χρηματοδοτικά εργαλεία ; Στην σημερινή τουρκία; ❓ ❓ ❓

Εδώ υποτίθεται ότι η Γαλλία δυσκολεύεται να μας βρει χρηματοδότηση για τις φρεγάτες, η τουρκία ” το ‘χει”;

blackpeteg
blackpeteg
4 years ago
Reply to  x-m

Βλέπε χρηματοδότηση του παγκόσμιου Χαλιφάτου από το Κατάρ…

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κλάση Constellation για το ΠΝ: 5+1 κρίσιμα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κλάση φρεγατών του Αμερικανικού Ναυτικού Constellation, είναι ίσως το πιο χιλιοειπωμένο θέμα στο χώρο της Άμυνας στην Ελλάδα, από την εποχή της διαβόητης...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Γιατί 2 ελληνικά υποβρύχια δεν έδρασαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

Θλιβερή μέρα και σήμερα, ανάμνησης του 1ου «Αττίλα», δηλαδή της πρώτης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974. Φάση που ολοκληρώθηκε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -