12.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΑκόμα μια πλωτή βάση για το Ναυτικό των ΗΠΑ-ένταξη του USS Hershel...

Ακόμα μια πλωτή βάση για το Ναυτικό των ΗΠΑ-ένταξη του USS Hershel ‘Woody’ Williams σε υπηρεσία

Το Αμερικανικό Ναυτικό ενέταξε στις τάξεις του μια ακόμα Βάση Πλωτών Επιχειρήσεων (Expeditionary Sea Base – ESB), το USS Hershel “Woody” Williams (ESB 4) σε επίσημη τελετή στο Norfolk στις 7 Μαρτίου.

Το πλοίο, που φέρει το όνομα του ανθυπασπιστή των Πεζοναυτών Hershel “Woody” Williams, τελευταίου επιζώντος παρασημοφορημένου με το παράσημο της Τιμής του Αμερικανικού Κονγκρέσου για τον ηρωϊσμό του στη μάχη της Ίβο Τζίμα, αναλαμβάνει ειδικά καθήκοντα υποστήριξης αμφιβίων επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας με διάφορους τρόπους μονάδες ειδικών επιχειρήσεων σε θαλάσσιο περιβάλλον, αεροσκάφη, προσωπικό, διοικητική μέριμνα και επιτελεία διοίκησης.

Το αμερικανικό Ναυτικό παραγγέλνει άλλα δύο πλοία πλωτές βάσεις εκστρατείας

Είναι το δεύτερο πλοίο ESB από τα τρία που προβλέπεται να ενταχθούν στο Ναυτικό και το τέταρτο σε μια σειρά πλοίων υποστηρίξεως που βασίζονται στο εμπορικό σχέδιο του δεξαμενοπλοίου κλάσης “Alaska”. Ριζικά επανασχεδιασμένα από την General Dynamics NASSCO, η κλάση πέντε πλοίων περιλαμβάνει δύο αρχικά πλοία στρατηγικών μεταφορών (τα USNS Montford Point,T-ESD-1 και USNS John Glenn, T-ESD-2) και τρεις Βάσεις Πλωτών Επιχειρήσεων (USS Lewis B. Puller, ESB-3, USS Hershel “Woody” Williams, ESB-4 και USNS Miguel Keith, T-ESB-5).

Η κλάση Βάσεων Πλωτών Επιχειρήσεων είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια ενός τοπικού ναυτικού διοικητή, διαθέτει ευρύχωρο ελικοδρόμιο για τέσσερα αεροσκάφη κατηγορίας MH-53 και CV-22, χώρους ενδιαιτήσεων και ασκήσεων εκστρατευτικών δυνάμεων πεζοναυτών, χώρους εργαστηρίων και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Εναλλακτικά ή συνδυαστικά μπορεί να φιλοξενήσει κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών με σταθμούς εργασίας και δορυφορικών επικοινωνιών, να αναπτύξει μονάδες Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, μονάδες αμφιβίων δυνάμεων με πλωτά σκάφη και εξοπλισμό ναρκοπολέμου.

Πηγή

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros_Kapa
Spyros_Kapa
3 years ago

Τά πλοία αυτά απ’ότι φαίνεται είναι τό μέλλον. Η ΗΠΑ όπως και η Μεγάλη Βρετανία έχουν επένδυση σε τέτοια πλοία οι Ολλανδοί το ίδιο. Εμείς θα μπορούσαμε να παίξουμε στο κομμάτι αυτό το χρειαζόμαστε γιατί εκτός από το στρατιωτικό κομμάτι θα μπορούσε να βοηθήσει ένα είδος πλοίου σαν αυτό καί σέ επείγουσες καταστάσεις την πολιτική προστασία.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dock_landing_ship

evaggelos
evaggelos
3 years ago

να το ναυκρατουσα 2

NikolakiEfentis
NikolakiEfentis
3 years ago

Θα έπρεπε ήδη να ασχολούμαστε με τέτοιες λύσεις αλλά………………..

Πόσα τέτοια σκάφη έχουν οι Έλληνες εφοπλιστές; Δεν θα μπορούσαμε να αγοράζαμε 1-2 για μετασκευή; To RFA Argus επίσης ένα καλό παράδειγμα.

Επιπλέον, παραθέτω 2 πιθανές μεσοπρόθεσμες λύσεις, με βάση πολιτικά σκάφη:
HMAS Sirius – Δείτε το ελικοδρόμιο που έχει προστεθεί στο πρώην Ελληνόκτητο product tanker.

https://www.globalsecurity.org/military/world/australia/hmas-sirius.htm

Bunga Mas

https://alchetron.com/MT-Bunga-Mas-Lima

darede
darede
3 years ago

Κατηγορηματικά όχι δεν μας αφορούν τέτοια σκάφη, στο αιγαίο θα πάνε άκλαφτα. Οι αμερικανοί θα τα συνοδεύουν με αντιτορπιλικά AB, εμείς πως θα τα προστατέψουμε; Η τουρκία μας έβαλε και πάλι τα γυαλιά με την κατασκευή του Anadolu, ευτυχώς που είναι και άοπλο και δεν θα φέρει f-35 προς το παρoν. Η λύση είναι ενα αμιγώς στρατιωτικά εξοπλισμένο αποβατικό όπως των ιταλών ή των ιαπώνων
comment image
comment image

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Πύραυλοι Aster 30 σε εκτοξευτές Mk41 για το Πολεμικό Ναυτικό του Αύριο

Η ελληνική πρόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα φρεγατών Constellation, με βάση το σχέδιο του Αμερικανικού Ναυτικού, κάτι που αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας,...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

MH-60R «Romeo»: Θα γίνουν κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων 214TN

Ο Ανθυποβρυχιακός Πόλεμος-ASW (Anti Submarine Warfare) είναι μια κρίσιμης σημασίας ικανότητα που εκπληρώνεται από πολλαπλά μέσα της Ναυτικής Αεροπορίας. Στις ΗΠΑ αλλά και σε...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -