5.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕκσυγχρονισμός του ΣτόλουΕΞΕΛΙΞΗ: Gowind ΗΝ, θα ανακοινωθούν μαζί με την επιλογή των FDI ΗΝ...

ΕΞΕΛΙΞΗ: Gowind ΗΝ, θα ανακοινωθούν μαζί με την επιλογή των FDI ΗΝ από το ΠΝ;

 

Όπως γράψαμε χτες, το ΠΝ βρίσκεται πολύ κοντά σε ιστορική απόφαση για την επιλογή 3 γαλλικών φρεγατών FDI HN (διαφέρουν από τις γαλλικές FDI καθώς είναι πολύ ισχυρότερα οπλισμένες). Έτσι, μετά από 33 χρόνια, το ΠΝ βρίσκεται και πάλι μπροστά στην αγορά κυρίων μονάδων επιφανείας, αγορασμένες σύμφωνα με τις ανάγκες του, καινούργιες, κι όχι μεταχειρισμένες. Η τελευταία φορά που είχε γίνει αυτό ήταν το 1988 με την αγορά των ΜΕΚΟ200ΗΝ.

ΑΠΟΨΗ: MICA NG σε συσκευασία Gowind, μια προσιτή λύση για το ΠΝ;

Όπως γράψαμε και χτες, το ΠΝ πλέον, σε μια από τις πλέον ορθολογικές αποφάσεις στην Ιστορία του, εγκαταλείπει το σχέδιο εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ200ΗΝ, και οδηγείται στην αγορά νέων πλοίων. Έτσι, μιλάμε για ελαφριές κορβέτες Gowind HN, οι οποίες θα πρέπει να “κλείσουν” το συντομότερο δυνατόν. Και μάλιστα υπάρχει σκέψη η τελική λύση να περιλαμβάνει όχι 3 Gowind, αλλά 3+1 option (όπως θα γίνει και με τις 3+1 FDI).

ΑΠΟΨΗ: Μπορούν δυο “κούκοι” από τη Γαλλία ([email protected]) να φέρουν την Άνοιξη στο ΠΝ;

Οι συζητήσεις όμως με τους Γάλλους βρίσκονται σε εξέλιξη, και η ελληνική πλευρά κινείται με “διαστημικά” γρήγορους ρυθμούς, καθώς μετά από τόσα χρόνια, το ΠΝ γνωρίζει ακριβώς τι θέλει από ένα πλοίο επιπέδου ελαφριάς φρεγάτας/κορβέτας. Οι Γάλλοι, προφανώς μετά το μάθημα της AUKUS είναι εξαιρετικά συνεργάσιμοι, και προσπαθούν να καλύψουν στις ελληνικές απαιτήσεις στο ακέραιο.

Μετά τις 2 (+2) [email protected], τι; Η European Patrol Corvette είναι η λύση για τη συνολική ανανέωση του Στόλου του ΠΝ;

Ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να ευχαριστήσουμε τους φίλους Αυστραλούς για το “ρίξιμο” των Γάλλων πριν λίγες μέρες. Οι εκπτώσεις είναι τόσο μεγάλες, που στην τιμή που πέρσι το καλοκαίρι παίρναμε 2 φρεγάτες, σήμερα αγοράζουμε 3, με τον ίδιο ή ανώτερο οπλισμό (εκτός ίσως των μη απαραίτητων σε αυτή τη φάση SCALP Naval), περισσότερη και πιο ολοκληρωμένη FOS, και περισσότερες παροχές στο ΠΝ.

Αυτό να μείνει σαν μάθημα σε όλους τους “γνώστες” που ήθελαν το ΠΝ να υπογράψει “εδώ και τώρα”. Η ΠΤΗΣΗ ήταν είναι και θα είναι με το συμφέρον της Ελλάδας, του ΠΝ και του Έλληνα φορολογουμένου. Οι συνδυασμένες κινήσεις ΥΕΘΑ, ΑΓΕΝ, ΠΝ, Μαξίμου, ΓΔΑΕΕ, και άλλων, έφεραν το αποτέλεσμα, να πάρουμε αυτό που θέλουμε στην τιμή που θέλει το ΥΠΕΘΑ.

- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Κάνοντας τις FDI HN τα ισχυρότερα πλοία στη Μεσόγειο, Μέρος Β’ – Πυρομαχικά Vulcano

H φρεγάτα “Kίμων”, είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες σχεδιάσεις παγκοσμίως αλλά και το ακριβότερο πλοίο που έχει αποκτήσει ποτέ το Πολεμικό Ναυτικό στην...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

Agusta Bell AB.212 ASW, το ελικόπτερο των Ιμίων

Τα Ίμια έχουν δεθεί στη συνείδηση όλων μας με την απώλεια των 3 αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού - των Αντιπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -