20.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΜΥΝΑΚαθέλκυση του τρίτου ιταλικού Αντιτορπιλικού-Περιπολίας ΡΡΑ

Καθέλκυση του τρίτου ιταλικού Αντιτορπιλικού-Περιπολίας ΡΡΑ

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri καθέλκυσαν το τρίτο από τα επτά νέα πολεμικά πλοία περιπολίας ανοιχτής θαλάσσης πολλαπλών ρόλων της κλάσης ‘Revel’ (PPA). Το πλοίο που έλαβε το όνομα ‘Raimondo Montecuccoli’ (P432), από τον Ιταλό στρατηγό της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του 17ου αιώνα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Καθέλκυση για την ιταλική «μεταμφιεσμένη φρεγάτα» / περιπολικό πολλαπλών ρόλων Paolo Thaon di Revel

Η ναυπήγηση των νέων περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης του ιταλικού ναυτικού είναι μέρος του προγράμματος ανανέωσης του στόλου της γειτονικής μας χώρας. Το σχέδιο εκκίνησε τον Μάιο του 2015, αφού εγκρίθηκε από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Ιταλίας, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Διακλαδικού Οργανισμού για Συνεργασία στους Εξοπλισμούς (OCCAR – Organisation Conjointe de Cooperation sur l’Armement).

Το πλοίο δεν μοιάζει σίγουρα για περιπολικό αλλά με μήκος 133 μέτρων, ικανότητα φιλοξενίας πληρώματος 171 ατόμων, ταχύτητες ως 31 κόμβους και έναν εξαιρετικό εξοπλισμό έρευνας και διοίκησης/ελέγχου, θυμίζει μεγάλη φρεγάτα ή αντιτορπιλικό. Το τρίτο πλοίο της κλάσης, ‘Raimondo Montecuccoli’, ξεκίνησε να ναυπηγείται τον Νοέμβριο του 2018. Ο εξοπλισμός και το μέγεθός του επιτρέπουν στα πλοία της κλάσης ‘Revel’ να εκτελούν μια ποικιλία ρόλων, από περιπολία σε ανοιχτές θάλασσες, μακρυά από τη βάση τους, διάσωση στη θάλασσα, επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας, ενώ, λαμβάνοντας επιπλέον εξοπλισμό και όπλα, κανονικές πολεμικές αποστολές. Το Ιταλικό Ναυτικό επεξεργάζεται ήδη την έκδοση ‘Light’ για απλές αποστολές στην ειρήνη και την ‘Heavy’ για να πυκνώσουν τα πλοία τις τάξεις του στόλου σε πολεμική δράση.

Τα αντιτορπιλικά-περιπολίας πολλαπλών ρόλων ΡΡΑ ναυπηγούνται στις εγκαταστάσεις της Fincantieri στη Riva Trigoso και Muggiano και οι παράδοση του τελευταίου από αυτά αναμένεται το 2026. Το πρώτο παραδίδεται επίσημα το φθινόπωρο και το δεύτερο στις αρχές του επομένου έτους. Τα πλοία είναι ικανά να εξαπολύουν ελαφρά ταχύπλοα σκάφη των 11 μέτρων για επί τόπου έρευνα και νηοψίες, κινούνται από ένα σύστημα πρόωσης που αποτελεί συνδυασμό diesel και αεριοστροβίλων (CODAG) και διαθέτουν και σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης καθώς και ισχυρές συσκευές αφαλάτωσης και καθαρισμού για την παροχή πόσιμου νερού στην ξηρά.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Γάλλια πρότεινε την κατασκευή δικών της Gowind στην Ελλάδα!

Είναι γνωστό πως οι Γάλλοι προσφέρουν τις κορβέτες Gowind στο Πολεμικό μας Ναυτικό από το Σεπτέμβριο του 2021. Και μάλλον αν τότε δεν ήταν...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Neil Hunter της Schiebel, τι μπορεί να προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό το UAV S-100

Η αγορά των φρεγατών FDI ΗΝ, σηματοδοτεί για το Πολεμικό Ναυτικό,την έναρξη της διαδικασίας ανανέωσης των κύριων μονάδων επιφανείας, ενώ παράλληλα εισάγονται νέες τεχνολογίες...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -