21.9 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΜΥΝΑH Navantia έτοιμη να συνεργαστεί με την ελληνική αμυντική βιομηχανία για τις...

H Navantia έτοιμη να συνεργαστεί με την ελληνική αμυντική βιομηχανία για τις ελληνικές F110

Η ισπανική εταιρεία Navantia πρόκειται να εγκαινιάσει στις 9 Ιουνίου τη διαδικτυακή πύλη «Ημέρα Βιομηχανίας» προκειμένου να ισχυροποιήσει τους δεσμούς της με την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Η Navantia έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού με τέσσερις νέες φρεγάτες και τον εκσυγχρονισμό των MEKO 200HN. Η προσφορά της Navantia για τα νέα πλοία αφορά την φρεγάτα F110 και παρουσιάστηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ με τη NAVANTIA: Συνέντευξη με τον Abel Mendez, “4 F110, 2 A300 και εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ200ΗΝ εντός προϋπολογισμού του ΠΝ”

Με βάση την ισπανική εταιρεία, η πρόταση συνδυάζει μια εντυπωσιακή σειρά τεχνικών προϊόντων, βασισμένη στις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα των πολεμικών πλοίων, με δέσμευση για μεγιστοποίηση της κατασκευής και καθέλκυσης πλοίων στην Ελλάδα με τη συνεργασία της ελληνικής βιομηχανίας, και παράλληλα περιλαμβάνει υπόσχεση για ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Η Navantia δηλώνει πως δεσμεύεται για την έγκαιρη παράδοση τεσσάρων νέων φρεγατών F110 στο Πολεμικό Ναυτικό και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών MEKO 200HN, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που το τελευταίο θέτει.

Η F110, που προσφέρεται στην Ελλάδα, θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του μελλοντικού Ισπανικού Ναυτικού. Η Navantia αναφέρει ότι η F110 ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής που συνδυάζονται με τις καινοτόμες παραγωγικές και επιχειρησιακές της ικανότητες. Σε αυτές περιλαμβάνονται η πλήρης διαλειτουργικότητα με τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά συστήματα, τελευταίας γενιάς όπλα και η χρήση «ψηφιακού διδύμου» που επιτρέπει την επιχειρησιακή προσομοίωση και αξιολόγηση.

«Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια προσφέρουμε στην Ελλάδα την πιο προηγμένη φρεγάτα μας, την F-110, η οποία συνιστά ένα τεχνολογικό άλμα ως προς τις ικανότητές της και έχει ήδη προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον», δήλωσε ο Ricardo Domínguez, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Navantia.

Επιπλέον, η Navantia υπόσχεται να συνεργαστεί με την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Βασική συνιστώσα της συνεργασίας θα είναι σχέδιο μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, επιδιώκοντας την αναζωογόνηση της ελληνικής ναυπηγικής ικανότητας. Το σχέδιο δεν περιορίζεται στις βιομηχανικές σχέσεις, αλλά επεκτείνεται σε πανεπιστήμια και κέντρα αριστείας για την καινοτομία και την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού. Το σχέδιο προβλέπει ακόμα επενδύσεις για την ανασυγκρότηση των ελληνικών ναυπηγείων.

«Η Navantia διαθέτει μεγάλη πείρα στη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας σε χώρες εταίρους, όπως έχουμε ήδη αποδείξει στην Αυστραλία, τη Νορβηγία και προσφάτως στη Σαουδική Αραβία. Το ιστορικό επιδόσεών μας στον τομέα και η θέλησή μας να συνεργαστούμε με την ελληνική βιομηχανία προσδίδουν σημαντική αξία στην πρότασή μας», σχολίασε ο Javier Herrador, Αντιπρόεδρος Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παρουσίαση της ισπανικής φρεγάτας F110 της Navantia που έχει προταθεί στο ΠΝ

Η διαδικτυακή πύλη «Ημέρα Βιομηχανίας» θα επιτρέψει στη Navantia να έρθει σε επαφή με το ελληνικό ναυπηγικό και βιομηχανικό οικοσύστημα και με ελληνικές εταιρείες κάθε είδους και μεγέθους. Σκοπός του εγχειρήματος είναι να παρουσιάσει τους στόχους του προγράμματος και να προσφέρει στις ελληνικές εταιρείες την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιμέρους συναντήσεις με τη Navantia και να υπογράψουν συμφωνίες συνεργασίας.

Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ με τέσσερις νέες φρεγάτες και τον εκσυγχρονισμό των MEKO 200HN, πέρα από τη Navantia, έχουν δείξει η Babcock με την Arrowhead 140, η Naval Group με τη FDI, η TKMS με τις A200/A300, η Damen με τη SIGMA 11515, η Lockheed Martin με τη MMSC, η Fincantieri με την FREMM-IT και το σχεδιαστικό ναυπηγικό γραφείο Gibbs & Cox με φρεγάτα που μοιάζει αρκετά με την υποψηφιότητά του στον διαγωνισμό του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού για τα αντιτορπιλικά αντιαεροπορικού πολέμου AWD.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisment -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες επιλογές έχει το Πολεμικό Ναυτικό έως το 2030… αλλά και μετά

Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσε η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δένδια στο συνέδριο DEFEA 2024 προ λίγων ημερών, όπου δήλωσε τα...
- Advertisment -

Κύριο Άρθρο

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί αγοράσαμε πυραύλους RAM Block 2A για τις “Ρουσσέν” και τι γίνεται με τις FDI

Στο πρόσφατο ΚΥΣΕΑ, το μόνο πρόγραμμα που αποφασίστηκε να προχωρήσει για υπογραφή ήταν αυτό της αγοράς 52 νέων πυραύλων RAM, έκδοσης Block 2A, για...
- Advertisment -

Διάφορα

- Advertisment -